Bireysel Eğitim Nedir?
Bireysel özel eğitim farklı gelişim gösteren çocukların bütün gelişim alanlarını desteklenmesi amacı ile özel ortamlarda her birey için özel olarak yapılandırılmış programlarla en az 45 dakika olarak örgütlenmiş eğitimdir.Bireysel eğitimin ana hedefi özel gereksimli çocuk ve erişkinlerin hayatlarını bağımsız devam ettirmelerine yönelik rehberlik etmektir.
Grup Eğitimi Nedir?
Çocukların akranları ile beraber etkileşimde bulunduğu toplumsal uyum becerilerin ve sosyal becerileri en iyi öğrenebileceği 4-10 çocuğun katılımı ile yapılan eğitimdir.
Grup eğitiminde temel olarak özel gereksinim duyan öğrencilerin bireysel eğitimde kazandığı davranışları içselleştirmesi ve bu davranışları hayatının bir parçası olarak görmesi amaçlanmaktadır.
Grup eğitimi çalışmalarında bu çalışmaları oyun ve etkinliklerle zenginleştirip öğrencinin yeterlilikleri ilgisi motivasyonu doğrultusunda bunların üst düzeye çıkarılması amaçlanmaktadır.
2A-Grup Eğitimin Faydaları.
- Soru sormaya teşvik eder.
- Problem çözme becerilerini geliştirir.
- Organize etme ve genelleme becerilerini pekiştirir.
- Özgüveni ve merak duygusunu artırır.
- Çevreye daha donuk olmasını sağlar.
- Çevreye uyumu kolaylaştırır.
2B- Grup Eğitiminde Yapılan Etkinlikler.
- Sanat etkinlikleri: Yoğurma maddeleri, Kâğıt çalışmaları, Boya çalımları, Artık malzemelerin değerlendirilmesi ile yapılan çalışmalar.
- Eğitici Grup Oyunları: Çocukların yaratıcılıklarını ve problem çözme yeteneklerini geliştirir, dikkat suresini ve yoğunluğunu geliştirir, gözlem yapma, akılda tutma, düşünme ve karar verme gibi zihinsel işlemleri yapmalarını kolaylaştırır.
- Müzik Etkinlikleri: Ritim çalışmaları, şarkı söyleme, şarkı dinleme, yaratıcı dans etkinlileri yapılır.
- Sosyal Etkinlikler: Periyodik olarak düzenlenen doğum günü partileri, çocuk bayramı kutlamaları, çeşitli geziler (Tiyatro, Sinema, vb.), piknik etkinlikleri düzenlenmektedir.